top of page
DSC_0038b.jpg
DSC_0009.jpg
DSC_0116.jpg
DSC_0017.jpg
DSC_0047.jpg
DSC_0012.jpg
DSC_0082.jpg
DSC_0066.jpg
DSC_0086.jpg
DSC_0095.jpg
DSC_0187.jpg
DSC_0134.jpg
DSC_0274.jpg

 αναφορικά 

Στο  εργαστήρι τέχνης παστέλ επιδιώκουμε να στηρίξουμε, να καθοδηγήσουμε και να υποβοηθήσουμε την κάθε δημιουργική προσπάθεια για εικιαστική έκφραση όλων των ανθρώπων που  βρίσκουν ευχαρίστηση στην ενασχόληση με τις εικαστικές τέχνες και τη δημιουργία!  

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κοινό, ευαισθητοποιημένο απέναντι στις τέχνες, που να μπορεί να δει, να νιώσει, να αντιληφθεί και να εκτιμήσει την τέχνη και που να μπορεί να αναπτύξει τις δικές του αισθητικές  πρωτοβουλίες.

 

Στο εργαστήριο διδάσκουν εικαστικοί απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Τέχνης σε Αγγλία και Κύπρο, με πολύχρονη εμπειρία στη διδακτική της τέχνης.

 

Κύρια θεώρηση του εργαστηρίου μας είναι πως η τέχνη  μπορεί να διδαχθεί και να καλλιεργηθεί. Έτσι λοιπόν, θέτουμε μεγάλη προσοχή στην εικαστική παιδεία αρχίζοντας από τα παιδιά.

 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες μορφές της τέχνης έτσι και στις εικαστικές τέχνες, υπάρχουν μερικές απλές επιβεβαιωμένες αρχές που αποτελούν θεμελιακούς νόμους. Tους νόμους αυτούς πρέπει να διδάξει ο δάσκαλος έτσι ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να εκφραστούν άνετα και φυσικά μέσα από τη γλώσσα των εικόνων. Οι αρχές αυτές αποτελούν ένα είδος αλφαβητάριου. Η διδασκαλία τους, φτιάχνει ανθρώπους καλλιεργημένους, ικανούς να εκφράσουν μια προσωπική θέση και ένα όραμα για τον κόσμο μέσα από τη γλώσσα των σχημάτων και των χρωμάτων και να επικοινωνήσουν με άπειρους θεατές μέσω της δύναμης της εικόνας.

bottom of page